Rodalies eficients, en tenim dret o no?

És evident que les coses no s’arreglen soles, sobretot si són fruit de la desídia interessada i, probablement, compartida. 

Em pensava, il·lús de mi, que la pandèmia i tot aquest temps de confinament haurien obligat la reflexió dels que “governen” a qualsevol de les institucions per afavorir l’ús del transport públic. De fet no conec a ningú que no estigui a favor de procurar pel medi ambient i mantenir la pol·lució de Barcelona a ratlla.

Avui em vull referir a la situació de la línia R4 de rodalies, interrompuda durant molts mesos per unes millores que segurament tardarem a veure (corredor mediterrani?).

Durant tot aquest temps, els meus desplaçaments laborals a Barcelona els he fet en bus –no el de Renfe– anant fins a Sant Sadurní en vehicle particular per proximitat i eficiència –la meva estació de tren habitual és Lavern–.

El bus, al principi, anava molt ple, amb gent dreta i tot. Després el problema es va corregir a l’afegir-hi busos més grans i més freqüents.

El temps des del portal de casa al portal de la feina amb tren és d’una hora i quart. Amb el bus –afegint-hi els dos trams de metro– és d’una hora i tres quarts. Per tant, m’he alegrat molt quan s’ha restablert el servei i la possibilitat d’estalviar-me una hora al dia de trajectes.

I quina és la meva sorpresa l’endemà del restabliment del servei de la línia de tren sense interrupcions?

Doncs que ha tornat a la “normalitat”, és a dir, als clàssics retards als quals ens tenia acostumats l’R4.

Quan no és per una avaria de la catenària, del sistema de senyalització o de l’aglomeració d’entrades a Sants, és a causa de la pluja o de qualsevol altre motiu.

Això ho he comentat alguna altra vegada. Durant el meu temps de formació de màster del món dels vins sovint vaig desplaçar-me per Europa en trens de tota mena: alta velocitat, rodalies, recorregut mitjà, primera classe, segona, etc.

Excepte en un viatge entre Montpeller i Figueres en el qual el TGV es va endarrerir uns 10 minuts a causa d’uns aiguats ocorreguts la nit anterior, mai vaig trobar-me amb endarreriments de cap motiu.

Les excuses dels partits polítics son diverses: que si el mandat no dona per a més, que si els pactes, que si la crisi, etc. Cap d’ells es pregunta perquè un servei bàsic i necessari com el transport públic no és més eficient, no disposa de més freqüències i, resumint, no és més proper a les persones que l’utilitzen, quan és molt més sostenible.

O és que les persones que paguem impostos i sous de polítics no tenim dret a viatjar en condicions dignes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.