Està clar, hi haurà investidura

Aquest cap de setmana parlava amb el meu amic Paco.
Ell, temps enrere, em va deixar clar el seu parer vers la pèrdua de rumb del socialisme a Catalunya, mostrant-se clarament favorable a la independència. Aquest cop parlàvem de si hi hauria terceres eleccions o investidura; de si el PP ho tenia tot lligat; dels casos Gürtel, Bàrcenas, Correa, targetes Black, Bankia i de tota aquesta pudor constant a podridura del sistema.
En un moment de la conversa em deia que, tal com veia les coses, la seva aposta passava per unes terceres eleccions amb majoria absoluta del PP i una nova desfeta del PSOE.

Això si: “abans de Nadal”, em deia.

Després d’una estona de conversa, no ho veia ja tan clar, veient que podia anar diferent.
“Fixa’t en els detalls del que recentment ha passat”, li deia jo. El PSOE d’Andalusia ha sortit (amb intenció o no) a defensar la investidura del PP i, per fer-ho, ha hagut de trencar el seu propi partit, doncs el seu líder no ho veu així, com des d’altres baronies, incloent-hi la catalana. El detall d’aquesta clarividència és una noticia apareguda sense excessiu ressò mediàtic:

la Junta d’Andalusia ha demanat el sobreseïment del cas dels ERE,

en el qual dos ex-presidents de la Junta, Chaves i Griñan (i altres 24 ex alts càrrecs) hi estan implicats.
Pronòstic: arxivament del cas més gran de corrupció a Espanya des de la democràcia i tots cap a casa que aquí no ha passat res, sortida endavant per formar govern del PP sense més esperes ni noves eleccions, i posicionament andalús a les regnes del partit socialista.
Per què tot, tot és corrupció: tant si roben diners per repartir-los o quedar-se’ls entre ells, com si eliminen proves per ocultar la veritat, com si amaguen el cas sota l’estora (sobreseïment) o com si la “justícia” hi deixa d’observar indicis d’estafa i prevaricació.
Hauríem de fer com ho van resoldre a Islàndia fa uns anys condemnant a presó a la majoria de banquers, polítics, funcionaris i empresaris corruptes que hi havia al seu país i que els havia portat a la crisi de tot el país.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 + 16 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.