La teoria de l’Aznar s’ha aplicat a tort i a dret

Aquesta setmana passada hem tingut dos finals anunciats. Per una banda, l’esperada finalització –o només un breu punt i a part– del judici als nostres presos polítics i la pronuncia de la frase “vist per a sentència”. En Marchena i els seus amics, cap a casa que ja han fet la feina televisiva. Els presos de nou cap a la presó, no fos cas que volguessin reincidir o marxar …

Fulletó de les eleccions municipals

I per l’altra, el final del fulletó (telenovel·la) de les eleccions municipals, tot i que en alguns casos i llocs, durarà temps. La veritat és que entre uns i altres estem donant la raó a l’Aznar quan veient l’empenta independentista que s’estava produint a Catalunya va dir una cosa semblant a: “antes se dividiran los catalanes que la unidad de España”.

No s’entenen aquests pactes estranys

La gent del carrer no entén moltes coses succeïdes aquests dies: pactes estranys de forces dissemblants (independentistes o no); suports a alcaldies per evitar-la a altres; agrupació de llistes amb menys vots per fer fora a la llista més votada; frases fetes en campanya amb la intenció de captar vots que ara s’han contradit sense contemplacions, etc.

Els partits són rivals i busquen el KO del contrari(s)

Segurament existeix un important desconeixement del funcionament intern dels partits que inclús pot arribar a sorprendre a qualsevol persona entesa! Per explicar-ho senzill i entenedor, quan hi ha disputa entre dos o més partits i són rivals a unes eleccions, el que busca cada partit és guanyar amb la màxima diferència. Com al món de la boxa: guanyar per punts serveix però fer-ho per K.O., millor.

Teoria de l’Aznar aplicada arreu

Evidentment no és el tarannà que segueixen tots els partits, ni succeeix a tots els municipis, però només a Catalunya hem pogut evidenciar que entre les forces independentistes, la teoria de l’Aznar s’ha aplicat a tort i a dret, sense miraments.

Unitat, com a mínim, fins la República

Com bé sabeu, sóc defensor de la unitat per aconseguir la República Catalana. Al meu entendre caldria que, un cop aconseguida, hi haguessin eleccions on tots els partits, de centre, d’esquerres, de dretes, de dalt o de baix, fessin les seves propostes per convèncer i governar. Però mentrestant no la tinguem, si us plau, unitat!

Unitat sense menystenir a les persones que han cregut amb la força dels partits tots a una.

Oportunitat perduda?

En aquests moments veig que s’ha perdut una nova oportunitat per avançar. S’ha posat el fre de ma per quatre anys més i els nostres presos i exiliats, continuen allà on estaven, privats de llibertat.

Tot i així no perdem l’esperança d’un món millor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

6 − 3 =

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.