5 mesos a la presó: la revolució és del poble

Cinc mesos privats de llibertat

Quan aquest article surti al carrer es compliran cinc llargs mesos d’engarjolament dels dos Jordis. Cinc mesos que el Jordi Sanchez i el Jordi Cuixart hauran estat privats de llibertat, envoltats de les fredors i de les grisors de les presons, lluny de les seves famílies i distants del món sencer. És una justícia injusta que els manté a la presó. És una justícia partidària i maniobrada per l’estat que controla una causa intolerable i polititzada.
Ells, els demés presos i els exiliats polítics, pateixen la repressió d’un estat corrupte que aplica la llei al seu criteri: hi ha condemnats lliures i no jutjats tancats.
Menteixen a tort i a dret pel seu interès polític i consideren que el poble és ignorant.

Corrupció indiscriminada

Un govern que fa desaparèixer de llibreries el llibre del narcotràfic a Galicia –per cert, èxit de vendes i de distribució per les xarxes– que retira obres d’art a l’exposició Arco on es denunciava l’existència de presos polítics, que engarjola a “rapers” o “tuitaires” per cantar i escriure veritats, que censura revistes (“El Jueves”) per publicar evidències, i que, en canvi, afavoreix el rescat de la banca, obliga a retornar els diners del fracassat cas “castor”, canvia l’article 135 de la CE per prioritzar a la banca en els pagaments dels pressupostos de l’estat, crea la llei “mordassa” per ampliar els casos de delicte d’odi –només afecta si portes l’estelada en un estadi, no si són banderers feixistes– o com si hagués actuat en David Copperfield desapareixent sospitosos o apareixent morts de forma sobtada relacionats tots amb el cas Gürtel, etc. etc.
Sembla que se senti una veu fina provinent de la ultratomba –una de molt concreta– que digui: “repressió, repressió que se us escapa de les mans”.

Sentència TEDH

Ja hem vist com des del Tribunal Europeu de Drets Humans, 10 anys després –tard, massa tard– ha condemnat a l’estat espanyol a indemnitzar (i reconèixer la prepotència de l’audiència nacional i la posterior ratificació del TC) a dos joves, per haver-los vulnerat la llibertat d’expressió al cremar unes fotos de la monarquia.

Pensionistes i escola catalana

Mentrestant, els pensionistes veuen com se’ls incrementa únicament un 0,25% les pensions davant d’un increment del 8,8% dels sous dels funcionaris de l’estat (en 3 anys).
I continuen els intents d’agredir a la immersió lingüística de l’escola catalana.

Cansats d’ingerències i menysteniments

Pels Jordis, pels pensionistes, per l’escola en català, per tots nosaltres, per la llibertat, tornarem a sortir: divendres davant l’Ajuntament de Vilafranca a les 7 de la tarda, i dissabte a 2/4 d’11 a Barcelona pels pensionistes i a la tarda a les 5, també a Barcelona per l’escola en català.
Estem cansats d’ingerències i menysteniments, volem la llibertat i el poble lidera aquesta revolució.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.